Jatkokierräys on Kidialla maksuton lisäpalvelu

Etkö halua myyntipalvelun jälkeen enää viedä kerran kaapista siivottuja vaatteita takaisin kotiin?

Ei hätää, meillä Kidialla myyntipalvelun hintaan kuuluu myymättä jääneiden tavaroiden huolellinen jatkokierrätys – täysin maksutta! Voit luottaa, että myyntijaksoltasi jääneet tuotteet päätyvät hyötykäyttöön!

Voit halutessasi myös noutaa osan myymättä jääneistä tavaroista ja jättää noudon yhteydessä osan jatkokierrätykseen.

Jos haluat tuotteillesi maksuttoman jatkokierrätyksen, ilmoita siitä meille sähköpostilla: info@kidia.fi

Minne jatkokierrätettävät tavarat päätyvät Kidialta?

Meille Kidialla on todella tärkeää huolehtia jatkokierrätyksestä vastuullisesti ja huolellisesti. Lajittelemme jatkokierrätettävät tavarat kolmeen osaan sen mukaan, millaisessa kunnossa tuotteet ovat.

Lahjoituskelpoiset tavarat toimitamme Hope ry:lle

Toimitamme kaikki lahjoituskelpoiset tuotteet hyväntekeväisyyteen Hope ry:lle. Hope on vapaaehtoisvoimin toimiva yhdistys, joka tekee tärkeää työtä sen eteen, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen.

Hope jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. Suomessa köyhyysrajan alapuolella elää lapsiperheitä, jotka taistelevat päivittäin toimeentulonsa kanssa. Hopen kautta jaetut vaate- ja tavaralahjoitukset tuovat helpotusta perheen päivittäiseen arkeen.

Lahjoitamme Kidialta Hope ry:lle ainoastaan hyväkuntoisia, ajanmukaisisia ja puhtaita lastenvaatteita, tavaroita ja leluja. Käymme tarkkaan lahjoitukset läpi ja lajittelemme ne kokojen mukaan ennen lahjoitusta.

Tekstiilijäte päätyy poistotekstiilin keräykseen

Sellaiset tekstiilit, joita ei voi lahjoittaa eteenpäin, toimitamme Sortti-asemalle poistotekstiilien keräykseen. Poistotekstiilin keräykseen lajittelemme kaikki tahraiset, rikkinäiset ja kovasti kuluneet vaatteet. Poistotekstiilien keräykseen kelpaavat kuivat, käyttökelvottomat vaatteet ja tekstiilit, jotka voidaan hyödyntää materiaalina.

Sortti-asemalla poistotekstiilit esilajitellaan, minkä jälkeen kierrätyskelpoinen materiaali toimitetaan Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:lle Turkuun tarkempaan materiaalinmukaiseen lajitteluun ja odottamaan jatkokäsittelyä. HSY osallistuu Telaketju TEM -hankkeeseen, jossa kehitetään poistotekstiilien keräystä, lajittelua, materiaalien tunnistusta, uudelleenkäyttöä ja kierrätystä. Osana hanketta Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) valmistelee parhaillaan testivaiheen jalostuslaitosta, jossa kotitalouksilta kerätty poistotekstiili jalostetaan mekaanisesti kierrätyskuiduksi.

Loput jätteet lajittelemme asianmukaisesti

Loput jatkokierrätettävät tuotteet lajittelemme asianmukaisesti jätekeräykseen jätelajin mukaisesti.

Poistotekstiilin keräykseen ei saa laittaa muun muassa alusvaatteita, sukkia, sukkahousuja, kenkiä tai pehmoeläimiä. Jonkun verran jatkokierrätykseen päätyy myös rikkinäisiä leluja ja muita tarvikkeita. Nämä laitamme Kidialla sekajätteeseen tai tarvittaessa esimerkiksi sähkö- ja elektroniikkalaiteromun (SER) keräykseen.

Sekajäte päätyy meiltä Vantaan Energian jätevoimalaan, missä palamisenergia otetaan talteen ja savukaasut puhdistetaan. Tuloksena saadaan kaukolämpöä ja sähköä.