Haluatko lahjoittaa loput hyväntekeväisyyteen? Hyödynnä jatkokierrätys

Etkö halua myyntipalvelun jälkeen enää viedä kerran kaapista siivottuja vaatteita takaisin kotiin? Ei hätää, meillä Kidialla myyntipalvelun hintaan kuuluu myymättä jääneiden tavaroiden huolellinen jatkokierrätys – täysin maksutta! Voit luottaa, että myyntijaksoltasi jääneet tuotteet päätyvät hyötykäyttöön vastuullisesti! Laita meille sähköpostia, jos haluat jatkokierrätyksen.

Lahjoitamme Hope ry:lle vähävaraisten tueksi

Toimitamme kaikki lahjoituskelpoiset tuotteet hyväntekeväisyyteen Hope ry:lle. Hope on vapaaehtoisvoimin toimiva yhdistys, joka tekee tärkeää työtä sen eteen, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen.

Hope jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. Suomessa köyhyysrajan alapuolella elää lapsiperheitä, jotka taistelevat päivittäin toimeentulonsa kanssa. Hopen kautta jaetut vaate- ja tavaralahjoitukset tuovat helpotusta perheen päivittäiseen arkeen.

Lahjoitamme Kidialta Hope ry:lle ainoastaan täysin siistikuntoisia, ajanmukaisisia ja puhtaita vaatteita, tavaroita ja leluja. Käymme tarkkaan lahjoitukset läpi ja lajittelemme ne kokojen mukaan ennen lahjoitusta.

Tekstiilijäte päätyy poistotekstiilin keräykseen

Sellaiset tekstiilit, joita ei voi lahjoittaa eteenpäin, toimitamme HSY:n kautta poistotekstiilien keräykseen. Poistotekstiilin keräykseen lajittelemme sellaiset tekstiilit, joita ei voi lahjoittaa eteenpäin eli esimerkiksi kaikki tahraiset, rikkinäiset ja kovasti kuluneet vaatteet.

Poistotekstiilistä voidaan jalostetaan kierrätyskuitua, josta voidaan valmistaa uusia tuotteita, kuten vaatteita, lankaa, suodatinkankaita, eristemateriaalia tai vaikkapa akustiikkalevyjä. Kuidulle etsitään jatkuvasti uusia käyttökohteita.

Poistotekstiilin keräyksen tekstiilit jatkojalostetaan täysin kotimaisin voimin Paimiossa testivaiheen kiertotalouslaitoksessa, jonka Lounais-Suomen Jätehuolto rakennutti vuonna 2020. HSY:n keräämä poistotekstiili esilajitellaan pääkaupunkiseudulla, minkä jälkeen kierrätyskelpoinen materiaali toimitetaan Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:lle Turkuun tarkempaan lajitteluun.

Loput jätteet lajittelemme asianmukaisesti

Loput jatkokierrätettävät tuotteet lajittelemme asianmukaisesti jätekeräykseen jätelajin mukaisesti.

Poistotekstiilin keräykseen ei saa laittaa muun muassa alusvaatteita, sukkia, sukkahousuja, kenkiä tai pehmoeläimiä. Jonkun verran jatkokierrätykseen päätyy myös rikkinäisiä leluja ja muita tarvikkeita. Nämä laitamme Kidialla sekajätteeseen tai tarvittaessa esimerkiksi sähkö- ja elektroniikkalaiteromun (SER) keräykseen.

Sekajäte päätyy meiltä Vantaan Energian jätevoimalaan, missä palamisenergia otetaan talteen ja savukaasut puhdistetaan. Tuloksena saadaan kaukolämpöä ja sähköä.

Haluatko jatkokierrätyksen?

Voit valita tuotteillesi jatkokierrätyksen jo myyntijakson varaamisen yhteydessä, mutta voit ilmoittaa siitä meille myös milloin tahansa myyntijaksosi aikana tai sen päätyttyä. Voit myös noutaa osan myymättä jääneistä tuotteista takaisin itsellesi ja jättää osan lahjoitukseen. Jos haluat jatkokierrätyksen, ilmoita siitä meille sähköpostilla.